subota, 8. prosinca 2012.

Prva točka dnevnog reda: Reforma Nove Godine

Gospodo ministri i dragi sabornici,....otvaram prvu točku dnevnog reda pod nazivom "Reforma Nove Godine". Kao što znate, naša država ima popriličan broj praznika što naš državni proračun poprilično košta, pa su neki od vas predložili da ukinemo Novu Godinu kao nepotreban izdatak, jer na kraju krajeva, čemu slaviti ulazak u novu godinu kada smo i onako obećali sve što se može obećati. Ipak prema posljednjim anketama i dalje više građanstva vjeruje Djed Mrazu nego nama, vladajućoj strukturi, pa ćemo stoga zadržati ovaj praznik.
Ipak ostaje činjenica da Nova Godina pada u vrlo nezgodno vrijeme. Uvijek kada je hladno i kada pada snjeg. Ta podudarnost nam nikako ne odgovara. Puno smo očekivali od globalnog zagrijavanja, ali to presporo napreduje. Naše cestovne službe uvijek iznenadi zima zimi pa je prohodnost kroz Ljepu Našu upitan, a znamo da su to dani okupljanja obitelji pa je i samim time povećana poteba za grijanjem  što nerijetko dovodi naš toplinski sustav do kolapsa, a imamo neiskorištene prirodne resurse za grijanje ljeti i zato predlažem da se datum održavanja Nove Godine pomaknemo u ljetne mjesece. Tako za naše službe neće biti zime.
Tu je naravno i Djed Mraz. Ja vas pitam, tko je on zapravo? Dobro, mi razumijemo njegove prijateljske namjere, ali činjenica ja da on već stoljećima leti bez dozvole. I to po cjelom svijetu. Zna li netko gdje je on izučio za pilota? Znate li da on nema nikakav uređaj za komunikaciju sa našom Kontrolom leta? Šta radi naša protu-zračna obrana, ministre obrane? Otkuda on točno dolazi i kakav je odnos njegove zemlje prema Ljepoj Našoj? Stoga, tražićemo od njega da potpiše specijalni akt u kojem potvrđuje da se zalaže za teritorijalnu cjelovitost i nezavisnost Naše Krasne.
Da se razumijemo, drage kolege sabornici, nismo mi tamo neka vukojebina u Afganistanu pa da nam iz aviona bacaju lanč-pakete pa ko ga uhvati-uhvati. Mi smo sada jedna moderna zemlja u kojoj sve donacije iz inozemstva moraju da prođu kroz državne kanale. Prema tome, Djed Mraz će od sada morati sve svoje poklone predati nama, pa ćemo mi onda distribuirati njegova dobra građanima. Tako će PDV biti naplaćen i uzeće se, naravno, minimalna provizija.
Na kraju, Djed Mrazu preporučujemo da se više ne pojavljuje u svom crvenom odjelu jer taj čin budi ružne uspomene na prijašnji režim i može se shvatiti kao provokacija, a ako baš voli crvenu boju, neka se poigra nijansama i neka negdje ukomponira šahovnicu kao znak dobre volje za buduću suradnju.
A sada da pređemo na Novu Godinu. Ona traži da ova zemlja na nju izdvoji sljedećih 365 dana. Mi smo pri stavu da je to previše. Ova zemlja ima trenutno puno važnijih stvari od Nove Godine.
Najprje PDV. Kada se od cifre 365 odbije PDV, Novoj godini ostaje nekih...brat-bratu....Kain-Avelju....nekih 312 dana. Dalje, ne zaboravimo naše sportaše. Zna li Nova Godina koliko mi vremena potrošmo na organiziranje njihovih dočeka, i koliko to košta. Bez toga nema ni pobjeda na sportskim terenima širom svijeta. Motivacija je to svakom sportašu a i najbolja promidžba Ljepe Naše u svijetu kad mi kao vladajuća struktura ne kotiramo baš visoko. I tu bi trebalo uključiti Djed Mraza, da nas promovira po svijetu pošto ga rado primaju sve države i državnici. Ne pitate li se možda ne bili mu trebalo dati naše državljanstvo, pa neka čovjek osnuje stranku i kandidira se za prijesednika. Koliko bi se radnih mijesta otvorilo u proizvodnji i zamotavanju poklona?
Također, pita li nas Nova Godina koliko dana ode na obaranje svijetskih diktatora? Znate li kada bi Gadafi, Osama Bin Laden i Kim Džong ll pali a mi nismo pričali protiv njih na našoj nacionalnoj televiziji? Nikad! Točno je - Amerikanac je opalio metak, ali mi smo mu izglancali cjev.
I naravno, Pelješki Most. Zna li itko zašto se izgradnja toliko odužila? Nema se para ali ima se naroda. Što je zajedničko svim uspješno izgrađenm građevinama na Balkanu? Pa gradio ih je narod. Radne akcije. Nema pleće, i onako je nema, ali gradi se država. Mislim, mogu i inžinjeri da se natežu sa plaćenim radnicima, ali što bi se oslanjali na plaćenike kad imamo patriote. Stoga, od Nove Godine ćemo uzeti sve od četvrtog mijeseca pa do desetog, dok je ljepo vrijeme da završimo taj mostić, i to prije roka koji u stvari još nije ni zadan, ali zato je tu šansa da bude završen prije roka, pa kada bude gotov onda ćemo odrediti rok. Koliko prije roka, ćemo odrediti kasnije, kada nađemo investitora za plaćanje penala za završavanje prije roka. To će ovisiti o njegovoj platežnoj moći. Tko je za? Jednoglasno.....hvala. Idemo dalje...
Ustvari, dragi moji sabornici, nema se tu šta puno dodavati, kada se sve zbroji i oduzme, ova Nova Godina kod nas može da dobije, u vrh glave, nekih 10 dana. Toliko si možemo dozvoliti. Da nebi bili drugačiji od drugih, neka ti dani budu neradni. U to vrijeme ćemo odmarati kao i cjeli svijet, a onda počinje naša Nova Godina, nova poskupljenja, novi porezi, nova korupcija, novi nezaposleni, novi kriminalci, novi u gay paradi....i da ne nabrajam dalje, obećajem puno noviteta. Krajnje je vrijeme da razmislite o tome kako Djed Mraza i Novu Godinu što bolje naplatiti i preoblikovati da budu u službi vlasti. Hvala!