utorak, 22. siječnja 2013.

Poor & Hungry Alkoholics (P&H)

 Lokacija: Sukhum  RU, obala Crnog Mora
  Sounds Like: Jethro Tull, Van Der Graaf, Pink Floyd, Led Zeppelin, Black Sabbath


Učitava se...

nedjelja, 20. siječnja 2013.

Objasnik životnih pojmova ll

GRIJANJE
Sve veći problem ove, nazovimo je tako, civilizacije. Grijući svoja dupeta, zagrijavamo cjeli svemir. Nesvijesni posljedica i u razmaženoj potrebi za ugodom postajemo bolest prirodnog organizma čiji smo dio. Sobe uopće ne treba zagrijavati. U svakoj sobi, već samim time što je soba, vlada sobna temperatura, dakle, upravo ona na kojoj čovijek najbolje uspjeva. To je jedno od velikih, a nezapaženih dostignuća arhitekture i bez obzira na brojku koju pokazuje termometar, temperatura je nesumnjivo sobna jer spoljašnost se nalazi vani.

HMM...
Ova malo poznata, iako stalna, filozofska misao  zvuči uverljivo i kao improvizacija. Ipak, mnogo je korisnije potkrjepiti to konkretnim podacima, i, po mogućnosti, predložiti alternativna rješenja.

INDIGO
Pronalazak koji omogućava da se ono što čovjek nije hteo da kaže pojavi u više primejraka.

IZREKA
Izreka ili aforizam ponekad predstavlja misao koja se nada da će je sadašnjost propustiti u budućnost, zahvaljujući tome što je nije shvatila.
Sama po sebi ne predstavlja problem; problemi počinju tek od onoga koji je pročita. Od značaja je i odnos veličina i čitaoca i mislioca u nekom trenutku, kao i pitanje da li je mislilac živ kada ga čitaju.
Aforizam, odnosno izreka, vrlo je jezgrovita, te traži "učitavanje". Veličina mislioca poziva na učitavanje i određuje prirodu učitanog; u Neronove aforizme malo tko će učitavati ljubav prema bližnjem. Zahvaljujući tim okolnostima svaka misao je aforizam (čak i "Međutim" ili "Paaa..." ili "Sada je devet i dvadeset") ako je kaže prava osoba. Trud uložen u izreke suvišan je. Mnogo je bolje postati prava osoba a kasnije će se, u vezi sa takvom osobom, ionako ispostaviti da, praktično, osim izreka ništa drugo nije ni govorila.

JA
Veoma rasprostranjena osoba kojoj bi puno bolje bilo da pazi šta radi.

JUČER
Ograničeni prostor u vremenu koji nam smanjuje rok trajanja.     

KUĆA
Nastamba dobijena ograđivanjem prostora. Na žalost, tu se mogu desiti opasne greške, ali one se ispravljaju, što se vidi i iz izveštaja "Srušili kuću da postave kamen-temeljac".


nastavlja se.......

Učitava se...