srijeda, 27. ožujka 2013.

Oriđiđi multiefekat

p
  Dragi bandovi i gitaristi širom svijeta, a može i bližnje i daljnje okolice. Predstavljamo vam novu kombinaciju gitarskih efekat pedala testiranih u laboratoriji zvuka MUHA SOUND STUDIJA  koji će sigurno doprinjeti originalnosti vašeg muzičkog izražaja i dodati novu dimenziju u vašim kompozicijama i nastupima u živo, što i sami znate koliko je potrebito, kada je, manje - više, već sve odsvirano.
Dobro, da sada previše ne kenjamo i hvalimo ovaj naš ORIĐIĐI MULTIEFEKAT, bacit ćemo samo jedan kratki osvrt na pojedine pedale.
O prve dvije netreba previše govoriti, uključuju se u nedostatku podrške publike uz napomenu da treba paziti na VOLUMEN pogotovo kod TALENT SIMULATORA koji  u kombinaciji sa potenciometrom KOMERCIJALNOST može dovesti do neshvaćenosti, što je pogubno za svaki talenat.
VJETAR U KOSI SIMULATOR je zgodan efekat koji u kombinaciji sa rasvijetom podiže solistički instrumental ili vokalistu u momentima kada to treba naglasiti i pomaže u izradi koreografije nastupa. Treba paziti na jačinu efekta, pogotovo oni koji nose perike, a i preporučljivo je fiksirati elemente bubnja . To isto vrijedi za ZULUF MAKER. Bolje da vam i ne kažemo što bi se desilo kod nekontroliranog VOLUMENA.
Svi znamo koliko bubnjari znaju biti naporni i bučni, pogotovo na probama. Sa ovom pedalom to riješavamo vrlo jednostavno. Pritiskom na nju isključujemo fizkalca i uključujemo ritam mašinu koja mora unaprijed biti spremna. Ovdje treba paziti na poziciju potenciometra ELIMINATOR, nikako staviti u poziciju METAK U ČELO, naravno, samo u posebnim okolnostima.

I na kraju, PIVO COMPRESOR. Da li treba ovdje šta puno govoriti. U napadu treme, u nedostatku tekućine izazvane reflektorima koji nemilice griju, dovoljno je pritisnuti pedalu i direktnim ubrizgavanjem vi dobivate potrebitu tekućinu. Naravno, i ovdje treba napomenuti par stvari. Volumen ubrizgavanja narihtati sa brzinom gutanja korisnika i kontrolor razine alkohola u krvi kod stavljanja u automatski mod postaviti na razumne vrijednosti kako nebi došlo do neželjenih posljedica pogubnih za korisnika, a bogami i šire.
Eto, što više reći o ovoj više nego korisnoj kombinaciji pedala koja je stvorena dugogodišnjim odricanjima, karantenama, istraživanjima temeljenim na svojim i ostalim iskustvima širom svijeta, a i dalje, nego, živi bili pa vidjeli......:O)

subota, 23. ožujka 2013.

Rock and roll je kriv za sve ( priča u nastajanju, dio prvi)

  1.

 Buka automobila je postajala sve jača. Žagor zahuktalog grada počeo mu se kao uljez uvlačiti u san, dok ga nije skroz izveo iz svijeta zaspalih. Otvaranjem očiju pokrenuo je svijest do koje mu je puževom brzinom dolazio odvratan okus suhih usta i odrvenjelog jezika. Druga stvar koju je uspio registrirati je bila strahovita glavobolja od koje je dobio dojam da mu se srce premjestilo u glavu gdje je  praznini koju je osjećao, imalo izvanredan akustički efekat.  U pokušaju premještanja iz vodoravnog u sjedeći položaj, koji nije uspio iz prve, do ušiju mu je dopirao zvuk duple zvonjave. Okrećući polagano glavu prema noćnom ormariću, nije ni bio svijestan svoje ruke koja je svom svojom težinom tresnula po budilici Time je eliminirao jednu od iritirajućih zvonjava, ali telefon je bio uporan. Nespretno je dohvatio slušalicu i pokušao zvučati normalno:
   - Daaa.....? -
   - Heeej, ćao maleni..- čulo se s druge strane, - ovdje tvoja zvijerčica. Sjećaš li me se. Jučer smo se upoznali, i to prilično dobro, sjećaš li se? -
   - Da..- odgovorio je mada nije imao pojma sa kime razgovara.
   - Onda se sigurno sjećaš i toga - nastavio je hrapavi ženski glas, - da si mi dao broj svoga telefona i rekao da te nazovem oko podne. -
   - Da - odgovorio je držeći se za glavu koja je pucala od bolova i sa velikom željom da prekine ovaj razgovor sa totalno nepoznatim glasom.
   - Moram priznati da sam jako iznenađena - nastavio je dalje ženski glas, - da se, nakon tolike količine alkohola, ičega sjećaš, to je za svaku pohvalu. -
   - Hmm........da... -
   - Još ako mi kažeš da si zapamtio moje ime, skidam ti kapu i prijavljujem te u Guinnessovu knjigu rekorda. -
   - Hmm......ne! - zalupi slušalicom i ostane sjediti tako neko vrijeme misleći da će mu glava eksplodirati.
Negdje u trbuhu počeo je osjećati mučninu koja se počela penjati prema grlu. Digavši se naglo, jedva se održao na nogama. Nesigurnim koracima krenuo je prema WC-u, koji mu se u ovom trenutku učinio užasno dalekim. Mučnina je u meuvremenu brzo prevalila put od želudca do grla i sadržaj utrobe je izletio iz njega prije nego što je uspio otvoriti vrata. Presavijen u kičmi, držeći se za kvaku od vrata ostao je neko vrijeme gledajući u bljuvotinu po vratima i podu. Hodnikom se počeo širiti smrad želučane kiseline pomješane sa mirisom ustajalog alkohola i nekakvim hranjivim sastojcima koji se nisu uspjeli otopiti na vrijeme.
   " Koji užas...", pomislio je u sebi i zatim to probao izgovoriti, ali nije mogao izvući iz sebe toliko snage.
Vrata su se naglo otvorila i umalo da tresne glavom o pod WC-a, ali se ipak nekako uspio održati na nogama. Doteturavši do školjke uhvati se objeručke za njene rubove i iskrca ostatak sadržine želuca. Taj napor mu je izmamio suze na oči. Spustio je dasku i sjeo na školjku.
   - Uh..., jebo te... - izgovorio je u velikom izdisaju olakšanja, - ovo je dramatično... -
Sjedeći tako neko vrijeme na zahodskoj školjci uspio je skupiti dovoljno snage da se digne i krene prema tuš-kadi. Ušao je u nju i otvorio hladnu vodu. Osjećao je kako mu se snaga polako vraća u svaki dio tjela i kako mu se polako bistri bolna glava.
Spuštajući pogled, shvatio je da je on još uvijek u trapericama, jakni i tenisicama.
   - Ha,.......ha.. - , počeo ga je hvatati smijeh. - ha, ha, ha, ha.,.. - koji se na kraju pretvorio u provalu.
   " Stvarno sam u kurcu ", pomislio je u sebi dok je izlazio iz kade još uvijek sa smiješkom na bolnom licu. Zatvorio je vodu i okrene se. Naglo je nestalo smiješka sa njegova lica i zagleda se u ogledalo.






NASTAVLJA SE....

nedjelja, 17. ožujka 2013.

POLITIČARSKO POLITIKANSTVO

POLITIČARSKO POLITIKANSTVO - (po tehnoLogiji ulaz-izlaz) JEST - alat političara u „borbi“ za ULAZ u skupštinsku parlamentoKraciju i osvajanje IZLAZNOG rezultata - objava svojih zakonNaređenja u svoju korist,
 
PARLAMENTOKRACIJA - proizvodi političarsko strančarenje,

POLITIČARSKO STRANČARENJE - proizvodi:
1) političarske ciljeve,
2) političarsko politikanstvo za političarsku strategiju i taktiku u „borbi“ za ULAZ u skupštinsku parlamentoKraciju i osvajanje IZLAZNOG rezultata - objava svojih zakonNaređenja u svoju korist, 

POLITIČARSKE CILJEVE - imenuje političarska politika,

STRATEGIJU I TAKTIKU -  imenuje političarsko politikanstvo u realizaciji političkih ciljeva,

PARLAMENTOKRACIJA -  proizvodi:
1) parlamentarnu vladajuću većinu,
2) parlamentarnu NE vladajuću manjinu,

PARLAMENTARNA VLADAJUĆA VEĆINA -  proizvodi:
1) zakonNaređenja u svoju korist,
2) zakonNaređenja na štetu parlamentarne NE vladajuće manjine, 

PARLAMENTARNA NE VLADAJUĆA MANJINA - proizvodi: političarsko politikanstvo protiv parlamentarne vladajuće većine sistemskim alatima;
diskvalifikacija,
insuinacija,
kleveta,
laž,
podmetanje,
itd.

SISTEMSKO POLITIČARENJE -  JEST - planetarno rašireno i sistemski utemeljeno u svim državama. Sistemsko političarenje sistemski uvjetuje političarsko politikanstvo,

POLITIČARI POLITIKANSTVOM REALIZIRAJU CILJEVE:
parlament političari osvajaju politikanstvom,
parlamentarnu vladajuću većinu političari osvajaju politikanstvom,
proizvodnju zakonNaređenja političari osvajaju politikanstvom,
izvršnu vlast političari osvajaju politikanstvom,
državnu hijerarhijsku autoKraciju političari osvajaju politikanstvom,
državnu hijerarhijsku biroKraciju političari osvajaju politikanstvom,
izbore za parlamentoKraciju političari osvajaju politikanstvom, makar glasovalo 20% pa i manji broj upisanih Birača u Birački popisnik,
pravo političara na zakonNaređenja u svoju korist političari osvajaju politikanstvom,
pravo Birača na zakonNaređenja u korist Birača,  političari eliminiraju politikanstvom,
BIRAČA ZDRAVE PAMETI I POŠTENJA - NEMA,
Birača budaliziranih bez zdrave pameti i BEZ poštenja - SVE manje IMA,
Birača BEZ glasovanja - SVE više IMA,

adfilantrop.

                                                                                                               vlatko M škarica via Webstilus