srijeda, 27. ožujka 2013.

Oriđiđi multiefekat

p
  Dragi bandovi i gitaristi širom svijeta, a može i bližnje i daljnje okolice. Predstavljamo vam novu kombinaciju gitarskih efekat pedala testiranih u laboratoriji zvuka MUHA SOUND STUDIJA  koji će sigurno doprinjeti originalnosti vašeg muzičkog izražaja i dodati novu dimenziju u vašim kompozicijama i nastupima u živo, što i sami znate koliko je potrebito, kada je, manje - više, već sve odsvirano.
Dobro, da sada previše ne kenjamo i hvalimo ovaj naš ORIĐIĐI MULTIEFEKAT, bacit ćemo samo jedan kratki osvrt na pojedine pedale.
O prve dvije netreba previše govoriti, uključuju se u nedostatku podrške publike uz napomenu da treba paziti na VOLUMEN pogotovo kod TALENT SIMULATORA koji  u kombinaciji sa potenciometrom KOMERCIJALNOST može dovesti do neshvaćenosti, što je pogubno za svaki talenat.
VJETAR U KOSI SIMULATOR je zgodan efekat koji u kombinaciji sa rasvijetom podiže solistički instrumental ili vokalistu u momentima kada to treba naglasiti i pomaže u izradi koreografije nastupa. Treba paziti na jačinu efekta, pogotovo oni koji nose perike, a i preporučljivo je fiksirati elemente bubnja . To isto vrijedi za ZULUF MAKER. Bolje da vam i ne kažemo što bi se desilo kod nekontroliranog VOLUMENA.
Svi znamo koliko bubnjari znaju biti naporni i bučni, pogotovo na probama. Sa ovom pedalom to riješavamo vrlo jednostavno. Pritiskom na nju isključujemo fizkalca i uključujemo ritam mašinu koja mora unaprijed biti spremna. Ovdje treba paziti na poziciju potenciometra ELIMINATOR, nikako staviti u poziciju METAK U ČELO, naravno, samo u posebnim okolnostima.

I na kraju, PIVO COMPRESOR. Da li treba ovdje šta puno govoriti. U napadu treme, u nedostatku tekućine izazvane reflektorima koji nemilice griju, dovoljno je pritisnuti pedalu i direktnim ubrizgavanjem vi dobivate potrebitu tekućinu. Naravno, i ovdje treba napomenuti par stvari. Volumen ubrizgavanja narihtati sa brzinom gutanja korisnika i kontrolor razine alkohola u krvi kod stavljanja u automatski mod postaviti na razumne vrijednosti kako nebi došlo do neželjenih posljedica pogubnih za korisnika, a bogami i šire.
Eto, što više reći o ovoj više nego korisnoj kombinaciji pedala koja je stvorena dugogodišnjim odricanjima, karantenama, istraživanjima temeljenim na svojim i ostalim iskustvima širom svijeta, a i dalje, nego, živi bili pa vidjeli......:O)

Nema komentara:

Objavi komentar