srijeda, 16. svibnja 2012.

Zahtjevi naših dragih sabornika

  S obzirom na to da radimo u veoma teškim i nehumanim uslovima, da moramo da pritišćemo čak tri dugmića, a svako je različite boje, da imamo tvrde i neudobne stolice, da moramo satima da slušamo jedni druge, pa i same sebe, polazeći od činjenice da za vrijeme trajanja sjednica ne smijemo da se izuvamo, grickamo sjemenke i pijemo pivo, imajući u vidu da nas kamere neprekidno snimaju kao da smo u nekom rialiti šou ili "skrivenoj kameri", pošto posle obilnog ručka ne možemo da prilegnemo što, medicinski je dokazano, nije zdravo, prinuđeno smo da tražimo povećanje plaća za tisuću i petsto posto i povećanje svakog idućeg mjeseca u skladu sa porastom životnih troškova.
Tražimo posebnu doplatu za odvojeni život od izborne baze, autobusne i taksne markice, pravo na reprezentaciju za 11 osoba, plus rezerve, kao i pripadajući paušal, naknade za topli obrok i hladno piće, refundaciju troškova za benzin i lož ulje i dodatak za svečana odjela, koja su u našem slučaju radna.
S obzirom na naše dvadesetčetvorosatne aktivnosti, pored redovnih dnevnica, tražimo isplatu noćnica, uz povećanje od trideset posto.
Zahtijevamo da nas TV-kamere slikaju samo kada smo budni, da novinari o nama pišu samo pohvalno, makar morali i da izmišljaju, a da im se u suprotnom zabrani prolazak ulicom u kojoj radimo odgovoran posao. Tražimo da budu uništene sve fotografije na kojima čačkamo nos, rješavamo križaljke, češkamo se i razgovaramo mobilnim telefonima.
Ukoliko ovi naši zahtjevi ne budu prihvaćeni, poručujemo da narodni sabornici Hrvatskog Sabora neće obustavljati rad i stupati u štrajk. Naprotiv, do ispunjenja svih zahtjeva, radićemo još više! 



T.B.

Nema komentara:

Objavi komentar