utorak, 17. travnja 2012.

Obavijest


Dragi građani,


Svakome je jasno koliko naša Vlada i Ministarstvo izgara u borbi za zaštitu zdravlja našeg stanovništva. Što sve nismo radili! Uveli smo participaciju da bi se smanjile gužve po Domovima Zdravlja. Ukinuli smo sva besplatna snimanja da se građani ne bi zračili. Napravili smo specijalne recepte da se pacijenti ne bi trovali lijekovima. Svakodnevno pričali o reorganizaciji i restrukturaciji zdravstva. Zabranili smo čak i pušenje u zdravstvenim ustanovama. Međutim, i pored nadljudskih napora, rezultati su bili vrlo skromni.
Bili smo prinuđeni da okupimo ekspertni tim našeg Ministarstva, koji čine moja sekretarica Biba, Jole iz moje stranke, kćerka profesora Dragovića i naravno ja, kao resorni Ministar.
Poslje višednevnog analiziranja u Istarskim toplicama došli smo do poražavajućeg otkrića. Naš narod je previše bolestan! Nema tog Ministarstva, ni te Vlade, koja bi mogla da financira toliko bolestan narod!
Na osnovu nalaza ekspertnog tima, bilo je vrijeme za hitnu akciju. Dakle, u skladu sa svojim ovlastima, donosim sljedeće naređenje:
"Strogo se zabranjuje bilo kakva vrsta i oblik obolijevanja građana! U slučaju veće nužde, obolijevanje se može obaviti samo uz odobrenje Ministarstva zdravlja! Svako tko se razboli samovoljno i bez dozvole, biće najstrože kažnjen!"


T.B.

Nema komentara:

Objavi komentar